torstai 9. tammikuuta 2014

Lepoa Lissabonissa

Paluumme Lissaboniin ajoittui samaan päivään Portugalin suurimman jalkapallolegendan, Eusébion, kuoleman kanssa.

Maahan julistettiin kolmen päivän suruaika. Televisiouutisissa ei kuolinpäivänä ollut muita aiheita kuin
Eusébio ja säätiedotus.

Seuraavana päivänä hautajaissaattue kulki läpi kaupungin. Illalla vuoden 1966 mm-kisojen maalikuningas haudattiin. Kaikki televisiokanavat näyttivät koko päivän suoraa lähetystä saattueesta ja hautajaisista. Ei mitään muita ohjelmia, ennen kuin arkku oli haudassa. Aika iso juttu tuo jalkapallo täällä.




Portugalilaisten surupäivästä huolimatta oli rentouttavaa saapua Lissaboniin. Vuosi sitten siellä viettämämme seitsemän viikon takia paikat olivat tuttuja. Ei tarvinnut nähdä mitään erityistä, kulkea kartan kanssa etsimässä hotellia tms. Pystyi vain ottamaan rennosti, kulkemaan tuttuja polkuja ja katselemaan ympärilleen.

Teimme myös yllätysvierailun viime vuoden naapureidemme luo. Kello oli 13.30 kun menimme ja 13.32 kun pöytä oli jo koreana.


Erityisen rentouttavaa oli päästä pois pienistä hotellihuoneista, ja elää kolme päivää lähes normaalia elämää. Pestä pyykkiä, keittää kahvia, tehdä itse ruokaa, löhötä sohvalla jne.

Ja puitteet olivat mahtavat. Tällaisen lukaalin saa Lissabonista 45 eurolla per yö.

5 kommenttia:

"K" kirjoitti...

Olipa hauskaa kun kävitte moikkaamassa ex-naapureita, he varmasti ilahtuivat. Mellevä lukaali teillä, eikä ole hinnalla pilattu.

TA kirjoitti...

No olipa iso kämppä, tuohon voisi vaikka muuttaa asumaan.
Mutta vielä uskomattomampaa oli nähdä auringon valo!! Eli jossain oikeasti paistaa aurinko? Se saa%#&na ei täällä ole käynyt kuukausiin... Melkein haistoin sen ulkoilman, kun aukaisit parvekkeen oven ja auringon valo tuli esiin. Nuuh.
Kiitos Mikko & Katja, nyt sitten pärjäänkin täällä Porissa seuraavat pari viikkoa ilman valoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää asunto ja aurinko. Jääkää sinne, niin tulen kylään! Pojat katselivat, että asunnossa olisi hyvä pelata piiloa. Ehkä otan siis heidät mukaan. Tänne tuli tänään vihdoin talvi ja joululahjaskuutit pääsivät vihdoin käyttöön.

Anna

Anonyymi kirjoitti...

Miten Lumiamies uskaltautui partsille vertigossaan?
KK

MPuosi kirjoitti...

Lukaali oli mellevä ja niin matalalla, että parvekkeellekin uskalsi mennä. Mutta sinne ei voida jäädä leikkimään piiloa, kun pitää tuoda parin viikon päästä valoa Tommille Poriin.

Nyt ollaan vehreissä maisemissa.