maanantai 23. joulukuuta 2013

On lottovoitto saada paikallista opastusta

Madridilainen tuttavamme tarjosi meille opastetun kaupunkikävelyn. Kierros oli sen verran mielenkiintoinen, että kuvia ei juurikaan ehtinyt ottaa.

Onneksi tämän ilmaisen opastuksen hintaan kuului oppaan itsensä taiteilema kuva matkan varrelta.



Sama kulma kameran vääristämän näkemyksen mukaan:

 
Kiitos Enrique!

Joulukuun 22. päivä on lottopäivä. Joka vuosi. Joululotto on hämmentävä spektaakkeli, johon lähes koko kansakunta tuntuu osallistuvan.

Joululotto on järjestetty vuodesta 1812 asti, ja se on maailman toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty lotto.

Yksi lottokuponki sisältää yhden numeron, ja maksaa vaatimattomat 200 euroa. Käytännössä kauppaa tehdään 1/10 -osa arvoilla, jolloin yksi lippu maksaa 20 euroa, ja mahdollisesta voitosta saa kymmenyksen.

Loton pienin mahdollinen voitto on 1 000 euroa (käytännössä siis usein kymmenys tuosta, eli 100 euroa). Ai niin, omansa voi  myös "voittaa" takaisin, jos kupongilla on joitain samoja numeroita kuin päävoiton saaneella kupongilla. Sekavaa, en edes esitä ymmärtäväni.

Palautusprosentti on muhkeat 70, joten voittomahdollisuudet ovat hyvät. Paitsi jos on mennyt ostamaan tämän kupongin:


Loton televisiointi kestää yli neljä tuntia. Lapset laulavat koko lähetyksen ajan tuloksia niin, että toinen laulaa voittonumeron ja toinen voittosumman. Erittäin hämmentävää, mutta myös vangitsevaa. Alla linkki tämä vuoden päävoiton löytymiseen.

5 kommenttia:

Nina kirjoitti...

On lottovoitto olla mukana matkassanne näin :) Leppoisaa joulunaikaa! Mitäs siel muuten syödään joulunpyhinä? kyselee yks nälkäinen ;)

MPuosi kirjoitti...

No me ajateltiin juuri alkaa keitellä simpukoita välipalaksi. Kalkkunaa ei ostettu illaksi, kun ei saataisi sellaista kahdestaan syötyä. Korvaamme sen kanalla, jonka sisällä on herkkutäytettä. Lisäksi ilmakuivattua iberiankinkkua, raakamakkaraa, salaatteja, juustoja, hedelmiä, suklaata, punkkua... Ehkä pitää ottaa blogiin kuva joulupöydästä.

"K" kirjoitti...

Feliz Navidad!

Nina kirjoitti...

Simpukoita... mielenkiintoista! Saavuttiin juuri kotoa, vatsa täynnä kinkkua ja muita jouluherkkuja. Suski ja Kaitsu oli loihtinu superherkkukääryleitä, kala ja liha sellaisia. Ei oo enää nälkä! Joulupöydästänne kuvaa odotellessa, nukun yön tyytyväisenä ;) Nina

TA kirjoitti...

...lottovoitto syntyä Suomessa, jossa lottokin on simppeliä...