sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Sen pituinen Sevilla

Valenciassa ja Sevillassa on paljon samaa. Molemmat kaupungit ovat yllättäneet positiivisesti. Suurin ero on Sevillan merettömyys.


Lisäksi kaupungit eroavat siinä, että Sevillassa on enemmän nähtävyyksiä ja turisteja.


Sevillan katedraali oli etukäteen hiukan normaalia kiinnostavampi kirkollinen rakennus. Se on maailman suurin katedraali ja kolmanneksi suurin kirkko. Kiinnostusta lisää sekin, että Kolumbuksen tomut viettävät ikuisuuttaan katedraalissa.






Plaza España rakennettiin vuoden 1929 maailmannäyttelyä varten.



Pieni asumuksemme sijaitsee lähellä hassua kauppahallia. Paikalliset kutsuvat tätä suurta puurakennelmaa sieneksi. Espanjassa arkkitehtuurilla on kyllä ihan eri asema kuin vaikkapa Suomessa.




Viihtyisä kaupunki tämä Sevilla kaiken kaikkiaan.





4 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Hienoja kuvia! Btw, Suomalainen Finnforest toimitti puumateriaalia Metropol Parasolin eli sen sienirakennelman rakentamiseen.

MPuosi kirjoitti...

Totta! Tiirailimmekin tarkkaan materiaalin laatua. Olimme myös vähän sitä mieltä, että meidän ei olisi kuulunut maksaa hissimaksua, koska on vähän niinkuin meidän ansiota koko pytinki. Maksettiin sitten kuitenkin. Onneksi 3 euron lippuun sisältyi lasi viiniä ylhäällä, joten ei jäänyt mitään hampaankoloon...

Nina kirjoitti...

Oho, onpa rakennelma. Ei taida puu olla ihan tavallinen rakennusmateriaali siellä päin kuitenkaan? Ja onkos Katja alkanu tarjoilijahommiin, tupakkatauolla näköjään ;)

MPuosi kirjoitti...

Ei paljoa puurakentamista kyllä näe. Ihmettelinkin mihin se Katja katosi, mutta meni sitten töihin. Hyvä että löysit.